1 / 3
Grand Canyon, USA
2 / 3
London, UK
3 / 3
Hawaii

Kanárské ostrovy (Tenerife), I.část

srpna 11, 2018

Poslední článek v dubnu? No teda. Ale ono se není čemu divit, můj život zkrátka momentálně není příliš akční. Spočíval akorát v tom že jsem chodila do práce a domů. Že to je frustrující asi ani nemusím zmiňovat. Ale to nechám na nějaký kecací článek, tenhle se bude týkat pouze naší dovolené na krásném ostrově Tenerife.

Letošní dovolenou jsme se rozhodli strávit akčněji než jen pláž-hotel-pláž-hotel. V jedné dubnové/květnové (teď už si nevzpomínám) akci jsme zakoupili letenky na Kanáry a bylo to. Plán byl jasný, procestovat celý ostrov a vidět co nejvíce to jde. Ubytování jsme neřešili vůbec. První hotel jsme rezervovali týden před odletem, druhý den před přesunutím na další místo, třetí a čtvrtý v den kdy jsme měli check-in. Takže z toho vyplývá že nabídek bylo dost a neměli jsme nijak velké problémy. Ale záleží, my jsme si brali ubytování víceméně jen na přespání, nechtěli jsme luxus, stačila nám kuchyň a wifi. Toď vše, takže nabídek bylo dostatek a za přijatelné ceny. Ubytování jsme brali přes booking.
Co vidět jsme měli plus mínus už rozvrhnuté, ale taky hodně věcí jsme plánovali den předem, a kolikrát se plán měnil protože jsme třeba na pláži strávili víc hodin než jsme měli a pak po cestě narazili na něco co ani v plánu nebylo. Docela free organizace bez stresu.
Z čehož vyplývá že jsme na celý pobyt (10dní) měli půjčené auto. Naprosto upřímně bez auta bychom si ani neškrtli. Je to nutnost pokud chcete vidět i věci mimo centrum dění (a že ty nejhezčí pláže a místa jsou mimo centrum turistické destinace ani nemusím zmiňovat - my v centru turismu upřímně ani moc nebyli)

Trošku jsem váhala jak tento výlet zpracovat, dávala jsem i na instagram anketu a odhlasovali jste si s jasným přehledem že než jeden dlouhý tak jej raději rozkouskovat. Nevím kolik dílů to nakonec bude ale asi minimálně 3. V tomto díle představím snad nejznámější pláž Playa de la Tejita. V dalším článku už bude méně těchto obecných keců a více fotek :)

Nachází se pár minut autem od jižního letiště a je .. liduprázdná. Zajímá vás proč? No to jsme zjistili hned v zápětí co jsme si libovali po výstupu z auta jak úžasnou, obrovskou a hlavně prázdnou pláž jsme našli. Šíleně tam fouká. Ale šíleně znamená opravdu šíleně. Vítr vás pomalu zahrabával do písku a byla to docela akupunktura - opravdu to bolelo a štipkalo když vám zrníčka písku narážely do těla, takže ač pláž byla opravdu pěkná, tak jsme na ní strávili jenom chviličku, mě pak z toho větru začaly bolet uši a hlava tak jsme to vzdali.
Bohužel jsem zvolila naprosto nevhodný objektiv takže se mi do hledáčku nedala pláž zaznamenat celá, tak jen takové naše momentky a nějaké to pózování :D







You Might Also Like

0 komentářů